Concentrator oxigen Healthtime OC5 - Manual de utilizare

Concentrator oxigen Healthtime OC5 - Manual de utilizare

2018-02-19 22:13:03 0 De: Vlad Citiri: 5244
Concentrator oxigen Healthtime OC5 - Manual de utilizare

Manual de utilizare 

CONCENTRATOR DE OXIGEN HEALTHTIME OC-5

CUPRINS:

1. INFORMATII GENERALE 

2. GHID PENTRU SIGURANTA

3. PORNIRE/ INSTALARE

4. RECOMANDARI SI PRECAUTII

5. INTRETINERE PREVENTIVA

6. DEPANARE

7. DIAGRAMA DEBITULUI DE AER

8. CARACTERISTICI TEHNICE

9. LISTA ACCESORIILOR

1. INFORMATII GENERALE

Acest manual de utilizare a fost pregatit pentru a informa clientii in legatura cu concentratorul de oxigen HEALTHTIME OC-5. Va rugam sa va asigurati ca ati parcurs in intregime acest manual inainte de a folosi aparatul.

In zilele noastre o multime de oameni sufera de disfunctionalitati cardiace, pulmonare si alte probleme respiratorii cauzate de cresterea de zi cu zi a nivelului de poluare din aer. O mare parte din acestia beneficiaza de avantajele tratamentului cu oxigen concentrat in spitale si acasa.

Concentratorul de Oxigen HEALTHTIME OC-5 este configurat pentru furniza oxigen suplimentar persoanelor care necesita terapie cu flux redus de oxigen acasa. Aparatul realizeaza un produs de oxigen imbogatit prin concentrarea continutului de oxigen din aerul ambiental, ce are un  continut de 21%, folosind o tehnica NASA – PSA – la un nivel de oxigen pur de 90% (+/- 3%). Prin urmare, va ajuta sa primiti terapia cu oxigen de care aveti nevoie. Cu ajutorul canulei nazale conectata la aparat, pacientul poate primi direct oxigen inalt concentrat. 


Caracteristici generale

1. Concentratorul Healthtime OC-5 este usor de folosit.

2. Este un corp solid, mobil pe roti, cu maner retractabil pentru transport

3. Ecran LCD

4. Cronometru digital pentru a afisa timpul total de folosinta

5. Avertizare intrerupere electrica  pentru siguranta impotriva presiunii mari sau mici si a temperaturii inalte.

6. Compresor protejat termic

7. Usor de transportat

8. Sistem avertizare audio-vizuala (alarma) pentru schimbarea periodica a Canulei Nazale, Filtrului HEPA si a Umidificatorului.

2. GHID DE SIGURANTA


Concentratorul Healthtime OC-5 trebuie folosit doar in scopurile mentionate din acest manual! Nu folositi acest aparat ca Dispozitiv de sustinere a functiilor vitale. Folositi aparatul conform prescriptiilor si sfaturilor medicului, altfel poate deveni un risc pentru sanatatea dumneavoastra.

Folosirea oxigenului inalt concentrat poate fi periculoasa daca nu este recomandata de o persoana autorizata. Pastrati sursele de oxigen alternative, precum tubul de oxigen sau punga pregatite pentru pacient avand in vedere posibila functionare defectuoasa a dispozitivului in orice moment. Pastrati dispozitivul in pozitie dreapta in timpul transportului pentru a se evita prejudicii in carcasa. Opriti aparatul atunci cand nu este folosit de catre pacient. 

In timpul transportului sau cand nu este folosit, deconectati cablul de alimentare. Nu permiteti persoanelor neautorizate sa deschida carcasa dispozitivului. Daca linia de alimentare sufera din cauza fluctuatiilor frecvente de tensiune, trebuie sa utilizati un regulator de tensiune pentru dispozitiv pentru a evita daune nedorite ale partilor electronice sensibile ale dispozitivului.

Nu deconectati cablul de alimentare agatandu-l de dispozitiv sau prin tragerea cablului. 

Nu varsati apa pe aparat sau sa il spalati cu apa. In cazul in care credeti ca exista sansa ca dispozitivul sa fi intrat in contact cu apa, deconectati cablul de alimentare si informati serviciul tehnic.

Nu deschideti carcasa dispozitivului atunci cand este conectat la sursa de alimentare. Doar personalul service autorizat poate deschide carcasa dispozitivului. Nu esti nicio componenta in interiorul aparatului pe care o puteti repara. 

Nu puneti canula nazala sub un material greu, precum pat sau perna. 

Tineti aparatul sub supraveghere atunci cand este utilizat de catre persoane in varsta, copii sau pacienti cu handicap, care nu sunt capabile sa informeze in legatura cu orice functionare defectuoasa a dispozitivului ce poate sa apara in timpul tratamentului. 

Contactati imediat doctorul in cazul oricarei mici perturbari vazute la pacient in timpul tratamentului.


Concentratorul HEALTHTIME OC-5 produce oxigen inalt concentrat care nu este inflamabil, dar accelereaza combustia materialului. Pentru a evita orice risc de incendiu, nu fumati in apropierea dispozitivului sau a altor accesorii.

Concentratorul HEALTHTIME OC-5 trebuie pastrat departe de flacari, surse incandescente sau orice alte surse de caldura si produse combustibile, precum ulei, unsoare, solventi, aerosoli, etc. 

Producatorul sau distribuitorul aparatului nu este responsabil pentru problemele ce pot sa apara datorita utilizarii gresitea dispozitivului sau datorate utilizarii unei tensiuni electrice gresite, care nu respecta  normele de siguranta electrica. 

3. PORNIRE/ INSTALARE

Va rugam sa controlati pachetul si dispozitivul la sosire. Daca exista deformare sau deteriorare a pachetului sau in interiorul acestuia, va rugam sa informati imediat curierul sau distribuitorul. Scoateti cu grija din pachet toate componentele, verificand sa nu existe deteriorari, ruperi sau orice alte daune. 

NOTA: Daca concentratorul de oxigen HEALTHTIME OC-5 nu va fi utilizat imediat, va sugeram sa pastrati componentele in interiorul pachetului pana la utilizare. 

Este recomandat sa lasati dispozitivul timp de 4 ore in mediul de folosinta inainte sa il porniti.

Umpleti compartimentul pentru apa cu apa fiarta si racita (sau apa distilata) si inchideti capacul. Aveti grija sa nu puneti mai multa apa decat este maxim indicat. Compartimentul pentru apa trebuie sa fie curatat cu sapun si apa si clatit corespunzator o data pe saptamana. Indicatorul de apa pentru compartiment trebuie verificat frecvent si nu trebuie permis sa coboare sub nota minima, astfel adaugand apa in mod regulat.

 

1. Conectati canula intermediara intre dispozitiv si unitatea pentru pacient (debitmetru unitate).

2. Puneti compartimentul pentru apa in pozitia sa in unitatea pentru pacient precum in imaginea prezentata.

3. Conectati cablul electric.

4. Porniti aparatul prin apasarea comutatorului OFF-ON pe pozitia ON.

5. Reglati debitul de oxigen concentrat cu ajutorul debitmetrului in intervalul 0-5 lt./min. conform prescripiei medicale. Bila situata in interiorul debitmetrului va indica debitul ajustat de oxigen.

NOTA: Consultati sectiunea “Depanare” din acest manual daca dispozitivul nu functioneaza corect. 

Inainte de a utiliza dispozitivul pentru prima data, este recomandat sa se ruleze aparatul pentru 30 de minute fara pacient. Aceasta perioada este necesara pentru a atinge nivelul concentratiei de oxigen 90%. Repetati aceesi procedura in cazul in care dispozitivul nu este folosit termen de 15 zile sau mai mult. Pentru utilizarea de zi cu zi nu este nevoie sa urmati aceasta instructiune. 4. RECOMANDARI SI PRECAUTII

Puneti aparatul in locul cel mai potrivit din camera sau langa pacient. Dispozitivul poate fi mutat cu usurinta cu ajutorul rotilor incorporate in carcasa. 

Nu acoperiti concentratorul cu niciun material de acoperire. Ar trebui sa existe cel putin 30 cm. distanta intre dispozitiv si orice piesa de mobilier din camera sau pereti pentru a evita blocarea in admisie a aerului din mediu la aparat.

Nu blocati admisia aerului la concentratorul de oxigen prin orice mijloace.

Nu asezati aparatul pe o suprafata moale, precum pat, canapea, etc., deoarece aceasta poate bloca fluxul de aer catre aparat.

Pastrati aparatul in pozitie verticala mereu si nu folositi aparatul in timpul baii. 

Nu fumati in apropierea aparatului atunci cand ruleaza.

Tineti aparatul la distanta de surse de foc si caldura.

Este periculos sa folositi aparatul cu filtrul murdar sau fara filtru. Nu lasati niciodata aparatul cu filtru umed.

Controlati canula nazala in mod regulat pentru rasuciri, scurgeri sau spargeri. Inlocuiti canula deteriorata cu una noua periodic.

Precum majoritatea dispozitivelor electronice, HEALTHTIME este sensibil la frecventele undelor radio (parazitii), va rugam sa fiti constienti de utilizarea telefoanelor mobile in timpul funtionarii aparatului.

Pentru a obtine cel mai bun randament si a prelungi durata de viata a aparatului va recomandam sa nu inchideti si redeschideti aparatul frecvent, in intervale scurte de timp.

5. INTRETINERE PREVENTIVA

Trebuie sa inchideti aparatul si sa deconectati cablul de alimentare inainte sa incepeti operatia de intretinere. 

Nu folosi niciun agent lichid de curatare direct pe aparat. Solventii de curatare pe baza de solventi nu trebuie folositi. Stergeti suprafata exterioara a carcasei cu un burete umed si uscati corespunzator o data la 30 zile. 

CURATAREA DE PRAF A FILTRULUI

Scoateti filtrul de praf plasat pe partea din spate a dispozitivului o data la 7 zile. Filtrul de culoare neagra poate fi curatat de praf prin simpla scuturare si apoi spalat doar cu apa. Puneti-l la loc numai dupa uscare in mod corespunzator.SCHIMBAREA FILTRULUI HEPA

Inlocuiti filtrul HEPA cu unul nou atunci cand apare un semnal de avertizare pe ecraul LCD sau o data la 60 zile.SCHIMBAREA CANULEI NAZALE

Inlocuiti Canula Nazala cu una noua daca apare un semnal de avertizare pe ecranul LCD sau o data la 30 zile. 

 

CURATAREA SI SCHIMBAREA UMIDIFICATORULUI

O data la 7 zile curatati cu sapun si apa si uscati corespunzator si inlocuiti cu unul nou atunci cand apare un semnal de avertizare pe ecranul LCD sau o data la 90 zile.

6. DEPANARE

PROBLEMA

CAUZE PROBABILE

SOLUTII

La deschidere nu exista niciun semn si aparatul nu functioneaza.

1. Cablul de alimentare nu este conectat corespunzator la dispozitiv sau la priza.

2. Nu exista electricitate in priza

3. Sigurantele sunt arse. 

1. Conectati cablul de alimentare corespunzator la ambele capete.

2. Testati daca exista electricitate in priza sau folositi o alta priza. 

3. Contactati distribuitorul autorizat

Alarma datorata termperaturii inalte.

Sistemul poate fi pornit modul de protectie temperatura.

1. Curatati filtrul de praf (negru) localizat in spatele dispozitivului.

2. Verificati daca ventilatia este suficienta in jurulul dispozitivului.  Ventilatorul de racire poate sa nu functioneze. Sunati service-ul tehnic autorizat.

3. Lasati oprit dispozitivul 40-50 min. Porniti dispozitivul. Daca problema persista contactati distribuitorul autorizat.

Alarma presiune ridicata.

Sistemul poate fi pornit modul de protectie presiune ridicata.

Controlati canula nazala pentru posibile deteriorari, obturari sau rasuciri.

Verificati umidificatorul - compartimentul de apa pentru depuneri. Verificati daca debitmetrul este deschis sau inchis. Daca problema persista contactati distribuitorul autorizat.

Alarma presiune scazuta.

Sistemul poate fi pornit modul de protectie presiune scazuta.

Verificati filtrul de praf (filtrul negru), daca este necesar curatati-l.  Debitmetrul poate fi setat la 5 lt./min. setati-l la o valoare mai mica.  Daca problema persista contactati distribuitorul autorizat.

Sunet de alarma scazut.

Alarma baterie scazuta.

Contactati distribuitorul autorizat.

Contactati distribuitorul autorizat in cazul in care depanarile sugerate nu va sunt folositoare pentru solutionarea problemelor. 

Pentru probleme care nu sunt mentionate in acest tabel, contactati distribuitorul autorizat.


7. DIAGRAMA DEBITULUI DE AER

 

8. CARACTERISTICI TEHNICE

Debit oxigen: 0-5 L/min

Concentratie oxigen: 92% ± 3 (2 l/min.), 90 ± 3 (5 l/min.) , 

Presiune maxima: 8 ± 1PSI

Nivel zgomot: < 55 Db

Alimentare: 230 V / 50-60 Hz / 1,60 A ± 10%

Putere: 360 W ± 10%

Greutate: 17 kg

Dimensiune cutie: 39 * 44 * 58 cm

Temperatura ambientala de operare: 10-40 grade C, 20% - 60% RH

Temperatura depozitare: 10-60 grade C, 10% - 95% RH

Siguranta electrica: Tip B – Clasa II

Certificate: ISO 9001, ISO 13485, CE


9. LISTA ACCESORIILOR INCLUSE

1 buc. canula nazala

1 buc. umidificator

1 buc. conector canula 2m


Distribuit de: NANO BIO MEDICAL SRL

Intrarea Armașului 12, ap. 2, Sector 1, București, România, 010484

Tel./fax.: +4(021) 210.52.40 / 0723.17.44.88

e-mail: office@nbmedical.ro; www.nbmedical.ro

Producator: ELMASLAR IMALAT TIBBİ CİHAZ İNŞ. TAŞ. İTH. İHR. SAN. VE TİC. A.Ş.

ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ, BABÜRŞAH CADDESİ, NO: 17, SINCAN – ANKARA 06930, TURCIA

Telefon: + 90 312 394 80 01; Fax: + 90 312 394 80 04

NBMedical © 2020
×