Purificarea si dezinfectarea aerului cu purificatoare si lampi UV

Purificarea si dezinfectarea aerului cu purificatoare si lampi UV

Admin 31.08.2021 1086 0 0
PURIFICAREA SI DEZINFECTAREA AERULUI, METODE, AVANTAJE SI DISPOZITIVE

O mare parte a poluarii aerului in zonele urbane este cauzata de autoturisme si sisteme de incalzire care ard combustibili fosili. Concentratia mare de fum si dioxid de carbon este o cauza a intoxicatiilor si a bolilor respiratorii.

Poluarea aerului nu se limiteaza la poluarea cauzata de combustibilii fosili. Bacteriile, ciupercile (cum ar fi mucegaiul), polenul, unele gaze, unii vapori si multe alte particule se numara printre poluantii aerului. Vaporii din substante chimice, solventii si detergentii pot fi otravitori. Mucegaiul, polenul, celulele moarte ale pielii, acarienii, parul de animale, scamele, praful cat si multe alte microorganisme pot provoca boli sau reactii alergice.

Avantajele dezinfectarii cu purificatoare de aer cu filtru HEPA sau lampi UV

Metodele de purificare ale aerului sunt folosite pentru a imbunatati calitatea aerului in spatiile interioare cum ar fi spitale, cabinete medicale, gradinite, scoli, birouri, restaurante, hoteluri, unde calitatea aerului este susceptibila pentru virusi si  bacterii usor transmisibile.

Dintre cele mai fezabile metode de purificare ale aerului se disting doua sisteme populare:

   1. Sisteme cu filtre de aer cu particule de inalta eficienta (HEPA).

   2. Sisteme cu lumina ultravioleta - lampi UV.

1.  Purificatoarele cu filtre HEPA.

Principiul de functionare al sistemului HEPA este urmatorul: cand trece aerul, filtrul dens al mediului fibros capteaza particulele in structurile sale de tip plasa. Filtrul HEPA este cel mai popular din aceasta categorie. Fibrele de inalta eficienta, din care sunt realizate filtrele HEPA sunt utile in captarea particulelor mici din aer.

2. Lampile UV de sterilizare, dezinfectie, germicide, virucide.

Lumina ultravioleta UV a fost folosita de ani de zile in domeniul medical pentru igienizarea incaperilor si a echipamentelor si este recomandata pentru capacitatea sa de a distruge germenii si alti poluanti biologici. Unele lampi UV ofera o concentratie mult mai mare de lumina ultravioleta decat chiar soarele. Lumina UV dauneaza structurii ADN a microorganismului, provocand distrugerea acestuia. Odata ce lumina UV sterilizeaza poluantul, nu mai este capabil sa se reproduca. Apoi devine inactivat sau mort din punct de vedere microbiologic, facandu-l inofensiv.

Lampile UV nu se folosesc in prezenta oamenilor sau a animalelor, deoarece lumina UV ar putea provoca arsuri la nivelul ochilor sau a pielii.

Sterilizarea sau dezinfectarea incaperilor a devenit o practica des intalnita si poate fi simplificata cu ajutorul dispozitivelor de ultima generatie, care pot fi actionate de la distanta si programate in functie de nevoi. De exemplu: pot fi programate dupa inchiderea programul de lucru sau atunci cand nu se mai afla nimeni in incapere si sa lucreze pentru tine, avand o rata de succes de pana la 99,9 % pentru a dezinfecta si elimina virusii si bacteriile.

In concluzie, fie ca alegi un purificator de aer cu filtru HEPA sau o lampa UV pentru dezinfectie vei beneficia de o calitate a aerului imbunatatita si te vei bucura de un mediu mai curat si sanatos cu un efort minim!

                                 Lampa cu lumina UV

Scrieti un comentariu

Terapia cu aerosoli


1236 0 0

Cum ajuta aerosolii in tratamentul bolilor respiratorii

Citeste acum

Produs recomandat:

Lampă UV pentru sterilizarea incăperilor si a suprafețelor

Lampă UV pentru sterilizarea incăperilor si a suprafețelor

Lampa UV profesională cu telecomandă care are un sistem automat de deschidere prin glisarea tuburilo..

995 Lei

Purificator de aer cu lampa UV

Purificator de aer cu lampa UV

Descriere:Indicator calitate aerConectivitate Wi-fiPanou comenzi tip touchTelecomandăMod AUTOMod SLE..

1.650 Lei