Analizor Micro+ Smokerlyzer pentru determinarea monoxidului de carbon din aerul expirat

Bedfont Scientific Ltd - UK
2.950,00 Lei
Monoxidul de carbon (CO) este un gaz toxic, incolor și inodor, cunoscut sub numele de "ucigașul tăcut". Se formează în urma arderii incomplete a combustibililor și poate fi găsit în emisiile de la țevile de eșapament ale mașinilor, în fumul de țigară și în cazul unor defecte ale centralelor termice pe gaz. CO este absorbit rapid în sânge prin plămâni și împiedică transportul normal al oxigenului, având efecte dăunătoare asupra inimii, circulației, respirației și chiar asupra sarcinii. Monitorizarea nivelurilor de CO este importantă pentru evaluarea dependenței de fumat și pentru identificarea riscurilor asociate expunerii la acest gaz toxic. Dispozitivele precum Smokerlyzer® sunt folosite pentru măsurarea conținutului de CO din aerul expirat, oferind informații vitale pentru tratarea dependenței de tutun și pentru prevenirea problemelor de sănătate asociate fumatului.
Precomanda

Data de livrare: Luni, 13.05.2024

Limita stoc
Precomanda
Cod Produs: MICROADV Ai nevoie de ajutor? 0732846883 / 0723174488
Adauga la Favorite Cere informatii
 • Descriere
 • Review-uri (0)

Ce este monoxidul de carbon (CO)?

Monoxidul de carbon (CO), cunoscut și ca ucigașul tăcut, este un gaz incolor, inodor, foarte toxic care este produs atunci când combustibilii sunt arși incomplet. Este produs de țevile de eșapament ale mașinilor, centralele termice pe gaz defecte și de către fumul de țigară8.

Oxigenul este purtat prin organism de către celulele roșii din sânge, iar atunci când inspirați fum de la o țigară, CO este absorbit în sânge prin plămâni, deoarece hemoglobina se leagă cu CO de 200 de ori mai rapid decât cu oxigenul9. 

CO se leagă cu hemoglobina din celulele roșii din sânge, rezultând carboxihemoglobina (COHb), și astfel este împiedicată transportarea oxigenului de către celulele roșii9.

Un fumător înrăit poate avea până la 15% din celulele sângelui ocupate de CO, conducând la privarea organismului de oxigen14.

Ce provoacă CO corpului tău?

Inimii: Pentru a compensa deficitul de oxigen, inima trebuie să lucreze mai mult (bată mai repede) pentru a obține destul oxigen pentru toate părțile corpului. Inima însăși primește mai puțin oxigen, crescând riscul unui afecțiuni a acesteia10.

Circulației: COHb provoacă îngroșarea sângelui, iar arterele ajung acoperite cu o substanță groasă și grasă. Acest fapt conduce la probleme de circulație și tensiune arterială mare, risc crescut de atac de cord și de accident vascular cerebral. De asemenea, mâinile și picioarele pot să devină mai reci, deoarece circulă mai puțin sânge către extremități11.

Respirației: Atunci când cantitatea de oxigen primită este redusă puteți întâmpina cu ușurintă probleme de respirație în timpul exercițiilor fizice, deoarece există mai puțin oxigen disponibil pentru cererea în creștere. De asemenea, lipsa oxigenului poate cauza oboseală și lipsa concentrării1.

Sarcinii: Oxigenul este necesar pentru o creștere sănătoasă a fetusului, dar atunci când mama fumează oxigenul vital este redus. Astfel crește riscul de greutate scăzută la naștere, malformații congenitale și chiar Sindromul de Moarte Subită. Un studiu clinic recent a stabilit o legătură directă între nivelul de CO din respirația unei mame însărcinate și cantitatea de COHb din sângele copilului ei nenăscut2. 

De ce să monitorizezi CO?

Testarea CO este un mijloc rapid, non-invaziv și rentabil de confirmare a statutului de fumător pentru un număr semnificativ de clienți3. 

Fumatul este cel mai mare și singurul factor de risc al cancerului care poate fi evitat. Fumatul de tutun provoacă până la 27% din totalul deceselor cauzate de cancer din Anglia4 și este responsabil pentru aproximativ 80% din decesele cauzate de cancer pulmonar, aproximativ 80% din decesele cauzate de bronșită și emfizem, și aproximativ 14% din decesele cauzate de boli de inimă12, 13. 

Monitorizarea monoxidului de carbon oferă specialiștilor în tratarea dependeței de tutun un instrument clinic independent ce furnizează informații valoroase pentru identificarea, educarea, evaluarea și tratarea pacienților dependenți de fumat6.

Monitorizarea nivelelor CO ale pacienților ajută la determinarea nivelului de dependență de nicotină; cu cât fumează mai mult, cu atât mai mare va fi rezultatul, indicând o dependență mai mare de nicotină. 

Ce este Smokerlyzer®?

Analizoarele Smokerlyzer sunt o serie de dispozitive de monitorizarea a CO din respirație ce măsoară cantitatea de CO din aerul expirat. Cu cât fumezi mai mult, cu atât mai mare va fi rezultatul CO citit.

Rezultatul este afișat în ppm, reprezentând numărul moleculelor CO dintr-un milion de părți de aer. De asemenea, rezultatul ppm vă poate spune cât de mult CO se află în sânge (rezultatul COHb). %COHb reprezintă procentul de celule roșii purtătoare de CO în loc de oxigen. 

Cantitatea de CO din sângele unui bebeluș nenăscut este reprezentată prin %fCOHb (procentul COHb fetal). O parte din gama Smokerlyzer® poate analiza %fCOHb (procentul COHb fetal) ca un stimulent pentru viitoarele mame să renunțe la fumat și să se respecte instrucțiunile NICE referitoare la fumatul în timpul sarcinii.

Micro+ Smokerlyzer®

Un singur analizor CO pentru toate nevoile de testare.

 

 • Nu necesită calibrare
 • Durata medie de funcționare a senzorului - 5 ani
 • Conexiune USB
 • Control îmbunătățit împotriva infecțiilor
 • GRATUIT Program COdata™ 

 

Ideal pentru cercetare, studii clinice și programe de renunțare la fumat furnizate de:

 • Servicii pentru renunțarea la fumat
 • Cabinete medicale
 • Școli
 • Farmacii
 • Doctori de familie
 • Moașe
 • Cercetători 

Caracteristici și beneficii
 • Conversie automată la %fCOHb (procentul COHb fetal)
 • Interfață ușor de folosit
 • Creează și memorează detaliile pacientului
 • Ecran tactil mare
 • Tehnologia SteriTouch® pentru un control îmbunătățit împotriva infecției
 • Sistem de împărțire pe zone de culori: roșu, portocaliu și verde, asemănătoare semaforului, ceea ce facilitează identificarea nivelului CO de către pacienți
 • Monitorizează CO ambiental
 • Folosește piesa D-piece™ pentru a filtra 99,9% din bacteriile aerobe7
 • Piese de gură de unică folosință - SteriBreath™-  pentru un control excelent și ieftin împotriva infectării
 • Program interactiv pentru PC - COdata ™ - gratis împreună cu Micro+™ Smokerlyzer®

 

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!